Hundklok

HUNDKURSER

Valpkurser från ca 3mån


Valpkurs (6v) 2100kr

Vi går igenom grunderna i vardagslydnad på en nivå som din valp förstår, med inriktning på kontakt och följsamhet. Kursen består av 6 tillfällen där vi varvar praktiska övningar med inslag av teori. Kravlöst och kul! Vi går bland annat igenom kontakt, följsamhet i koppel, hantering, inkallning, stanna kvar och att kunna ta det lugnt. Kursen individanpassas för att kunna ge er de bästa förutsättningarna.

Även föreläsningen Valp- och valptiden ingår och ses online via länk som skickas ut i mejl. Alla deltagare får efter avslutad kurs ett kurssammandrag. Max 8 deltagare.


Kurser startar efter intresse och i mån av tid.

Slyngelkurser från ca 6mån


Slyngelkurs (6v) 2100kr

Har du kanske en unghund med bomull i öron och myror i brallan? Livet som unghund är fyllt av energi, bus och skoj, av nyfikenhet och mod men också med en gnutta osäkerhet och framför allt helt utan erfarenhet. Det skulle kunna gå lite hur som helst utan stöttning och vägledning.

Under denna period "brottas" många hundägare med att ha svårt att få kontakt med sin hundar, följsamheten både lös och i koppel är även svår då hunden är mer intresserad av världen där ute med alla dofter, äventyr som väntar och andra hundar som man antingen gillar eller helst inte vill veta av. Med myror i brallan är det även svårt att sitta still och med extra mycket hormon i kroppen är det även lätt att bli frustrerad och stressad. Under denna period är det extra viktigt att vi som hundägare har stor förståelse för våra hundar som nu blivit ”tonåringar” och allt som händer i kropp och knopp. Nu kan det vara extra nyttigt med en kurs som ger rätt verktyg och vägledning genom denna för många intensiva men roliga tid.


Unghundskurs även kallat "slyngelkurs", är nu uppdaterad med nya övningar som passar unghunden utmärkt. Teori varvas med praktiska övningar som tillsammans stärker er kontakt och ert samarbete. Vi lägger stor vikt vid övningar som kontakt, kunna ta det lugnt och följsamhet i koppel, men går även igenom övningar som stanna kvar, inkallning, hundmöten och aktivering. Kursen individanpassas för att kunna ge er de bästa förutsättningarna. Viktigt är även att vi har kul! Önskar du få mer coachning och få ut ännu mer av din träning, passa kanske Vardagslydnad 1år er bättre. Mer info finner du under Vardagslydnad längre ner på sidan. Även föreläsningen Härliga unghund ingår och ses online via länk som skickas ut i mejl. 

Alla deltagare får efter avslutad kurs ett kurssammandrag. Max 8 deltagare.


Kurser startar efter intresse och i mån av tid.
Vardagslydnadskurser


Nyhet! Vardagslydnad 1år 4995kr från ca 4mån

Fokus ligger på vardagslydnad men vi kommer även prova på aktivering och träna "enklare" vardagsproblem vid behov.

Jag som instruktör och hundpsykolog finns med under hela resan för att stötta er i er träning och hjälpa er att nå era mål, stora som små.


Möjlighet till delbetalning innan kursstart finns, kontakta mig för mer info.

Ca 10 deltagare.


Datum och tider med reservation för ev. ändringar:

Datum: 15/4, 6/5, 27/5, 3/6, 10/6, 26/8, 23/9, 14/10, 21/10, 11/11, 16/12 & 13/1 2024
Tid: Lördagar 10.00 - 12.00, praktisk träning utomhus.

Endast 1 plats kvar!

------

Vardagslydnadskurs (6v) 2100kr

Under Vardagslydnadskursen arbetar vi vidare med praktiska övningar som tillsammans stärker er kontakt och ert samarbete. Målet med kursen är att ni ska få en härlig, fungerande vardag tillsammans. Vi arbetar vidare med övningar som kontakt, följsamhet i koppel, inkallning, stanna kvar, ta det lugnt och hundmöten. Kursen individanpassas för att ge er de bästa förutsättningarna. Viktigt är även att vi har kul! Nu avancerar vi övningarna genom olika störningar, tränar stadga och närmare varandra. Max 8 deltagare.


Kurser startar efter intresse och i mån av tid.
Aktiveringskurser från ca 4mån


Aktiveringskurs (6v) 3000kr

Under kursen kommer vi bland annat prova på: dogparkour, freestyle, bakdelskontroll, cirkuskonster/tricks, personspår och nosövningar/problemlösning. Allt går vi igenom på aktiveringsnivå. Kursen passar dig som vill göra något skoj med din hund och vill få tips på vad man kan hitta på för enkel och kul aktivering!


Kurser startar efter intresse och i mån av tid.