Hundklok

Allmänna villkor 

Innan du gör ett köp av hundkurs hos oss var vänlig och läs igenom Hundkloks allmänna villkor.

Hundklok erbjuder många kurser till både nytta och nöje på olika nivåer. Alla är välkomna att gå kurs hos oss oavsett ras, blandras, ålder och erfarenhet. Det ska vara kul att träna hund, helt enkelt!

På Hundkloks kurser är det 3-8 deltagare beroende på kurs. Med få deltagare finns det mer tid för individuell hjälp. De flesta kurser hålls vid Hundfolket i Ekensberg, Nyköping.

Hela familjen är välkommen. När man väljer att gå kurs hos Hundklok är hela familjen välkommen på kurs - utan extra kostnad. Man betalar alltså endast kursavgiften. Det är bra om alla lär sig träna på samma sätt, det blir tydligare för hunden och träningen går snabbare fram. Det är dock viktigt att barn kan vara lugna och tysta under genomgångar och inte springer omkring på kursområdet då hundarna får svårt att koncentrera sig och kan bli skrämda. Meddela gärna hur många familjemedlemmar som kommer gå kursen.

Träningsfilosofi. All träning hos Hundklok baseras på moderna och positiva inlärningsmetoder, även kallat belöningsbaserad träning. Att träna hund ska vara roligt både för dig som ägare och för hunden, annars uppnås inte önskat resultat. Tvång, straff, ojusta krav mm. hör inte hemma i hundträning. Det gör hunden förvirrad och stressad samt förstör relationen mellan människa och hund. Istället är det viktigt att tydligt vägleda hunden och belöna rätt beteende, då blir träningen mer uppskattad och inlärningen går fortare framåt.
Om du lägger ner tid och engagemang på att lära hunden att göra rätt så kommer du inte behöva korrigera felaktiga beteenden. Skulle oönskade beteenden uppstå så gäller samma tänk här, vi bestraffar inte bort dem utan vi tränar bort dem på ett trevligt och pedagogiskt sätt. 

Hos Hundklok tas hänsyn till både hund och förare när vi tränar, ingen kan tränas på exakt samma sätt. Med ras- och individanpassad träning formas hunden till en trogen vän och ni får mycket kul ihop!


Rabattsystem. Hundklok vill erbjuda sina kunder något utöver det vanliga och har därför valt att erbjuda ett rabattsystem som innebär att från och med fjärde kursen så får du 10% rabatt. Rabatten gäller endast ordinarie kurser d.v.s. inga kurser längre än 3 månader, inte kurser med inhyrd instruktör, enstaka träffar, privatträning eller problemutredning. Vi försöker alltid erbjuda många olika kursstarter för att du och din hund ska kunna hitta en kurs som passar just er men om datum inte passar eller du är intresserad av en kurs som ännu inte har något startdatum? - Gör gärna en intresseanmälan så återkommer vi så fort vi har en ny kursstart.

Betalning. När du anmält dig till en kurs får du inom några dagar upp till en vecka ett bekräftelsemejl med vidare information om kallelse och betalning. Kallelse skickas ut ca 1-2 veckor innan kursstart. Faktura skickas ut i samband med bekräftelsemejl via faktureringsprogrammet Fortnox med betalningsvillkor 10 dagar. För kurser som varar 1år erbjuds både delbetalningslösningar och betalningsvillkor 30 dagar. Först när kursavgiften är betald är din plats garanterad. Håll koll på din mejl, både inkorg och skräppost så ni inte missar information.

Kursanmälan är bindande. Du har dock alltid 14 dagars ångerrätt för varor och tjänster som är beställda på nätet, i enlighet med svensk lag. Om du får förhinder senare än så återbetalas inte kursavgiften. Undantag kan i vissa fall göras om sjukdom/skada med intyg från läkare eller veterinär kan uppvisas. Kurser som påbörjats betalas inte tillbaka. Hundklok förbehåller sig rätten att ställa in kurser vid för få anmälningar. Om arrangören skulle behöva ställa in en kurs får du hela avgiften återbetald till dig. Återbetalning kan endast göras på samma sätt som du betalt, i detta fall till ditt bankkonto. Utebliven betalning är inte det samma som avbokning.

Löptikar. Du är välkommen med din löptik på kurs men du måste ha tikskydd på inomhus. Hör av dig om du har några frågor. Om din tik höglöper kan det vara bättre för allas skull om den lämnas hemma. Du är i så fall välkommen att delta utan hund, vilket kan vara nog så lärorikt.


Företaget innehar F-skattsedel.